Nyári közkedvelt szállodák 2018-ban

Mint minden évben vannak olyan szállodák, melyek hatalmas népszerűségnek örvendenek az oda látogatók köreiben. Ez 2018-ban sem lesz másként. Már most mindenki azon gondolkozik, hogy melyik irány fele vegye az utat és, hogy hova is utazzon. Mindig vannak újabb és újabb szállodák, valamint olyanok, amelyek évről évre nagy látogatottsággal bírnak. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy ma már két vagy több gyermekkel sem jelent gondot az utazás, hiszen a nyári desztinációk közül a legtöbb rendelkezik olyan család barát szállodákkal, melyeknél egy percnyi unatkozási lehetőségünk sem lesz.

nyár vége

Bemutatok néhány szállodát különböző desztinációkból, melyek igen nagy látogatottságnak örvendnek valamint már most lehetők őket előfoglalási kedvezménnyel foglalni.

Bulgária egyik meseszép szállodája Sunrise All Suites Resort 4*, mely Obzor településen helyezkedik el. A homokos tengerpart mindösszesen 250 méterre található, amit nem neveznék túl nagy távolságnak. Ellátás szempontjából All Inclusive ellátással találkozhatunk, ami biztosítja számunkra a háromszori étkezést, az italfogyasztást egész nap. Az étkeztetés svédasztalos rendszerben működik, de lehetőség van kipróbálni az a’la carte éttermet az ellátás formájában egyszeri alkalommal. A mindennapos szórakozásról az animációs programok gondoskodnak, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvelt elfoglaltságok nyújtanak. A felnőtteknek és a gyermekeknek is lett külön-külön medence kialakítva, így ha valaki nem szeretne egész nap a tengerparton lenni, de csobbanni szeretne az is meg tudja oldani. A sportokat kedvelők is megtalálhatják a számukra megfelelő kikapcsolódást, hiszen lehet íjászkodni, focizni vagy akár asztaliteniszezni is.

6768

Korfu is remek szálláslehetőségeket és kikapcsolódást nyújt számunkra. A Century Resort 4*-os szálloda Archaravi tengerparton található. Családok szempontjából nagyon kedvelt a hely, hiszen játszótér és gyermekmedence is megtalálható a felnőtt medence mellett. A napágyak és napernyők használatáért nem kell fizetni, így biztosítják azt, hogy még kényelmesebb legyen a nyaralásunk körülményei. Ez egy nyugodtabb szálloda, ahol a pihenni vágyók biztos meg találják a számukra megfelelő kikapcsolódást. A szálloda ellátásáról a központi étterem gondoskodik, mely mellett azért egy snack bár is mindig figyeli, hogy ki mire vágyik.

1

Le Chateau Lambousa 5*-os szálloda Észak-Cipruson helyezkedik el. A tengerpart mindösszesen 300 méterre található, ami szerintem egy kellemes sétának tudható be. A szállodát 2014-ben újították fel teljesen, aminek köszönhetően kialakításra került egy központi étterem is. Három különböző helyen találkozhatunk bárral, így felfrissülhetünk a lobbynál, a medencénél és tengerparton is. Családok körében eléggé közkedvelt szálloda, hiszen a gyermekpancsoló mellett animációs programok is szórakoztatják a kicsiket. Az ellátás formáját tekintve bármelyik kérhető, amelyik nekünk a legkényelmesebb. Talán az All Inclusive az, amelyik az egész nyaralásunkról leveszi a gondot.

0_L

Kiemelt szállodáink:

Bulgária partszakaszai, Bulgária utazás

Bulgária most is nagy kedveltségnek örvend, és ez így volt régen is, még a rendszerváltás előtti időkből. Persze akkor azért, volt nagyon látogatott, mert megfizethető volt, bár minőségileg azért elég szépen akadtak problémák, ám még ettől függetlenül is sokan utaztak el ide. Ma már rájöttek arra, hogy ha szeretnék megtartani az utazó közönségüket, akkor célszerű nekilátni a fejlődésnek. Így is lett, hiszen még mindig a megfizethető kategóriába tartozik az ország, ám már jóval minőségibb szolgáltatást kapunk. Ide is begyűrűztek a hatalmas szállodaláncok, melyek a partok mentén alakították ki saját részüket. Így lett a fejletlen szálláshelyek helyén igazi luxus helyek. Persze azért nem lettek eltüntetve a kis halászfalvak sem, hiszen ezek attól még nagyon fontosak az országnak, mivel ezzel a régi háborítatlan idők vannak idézve.

b1

Nézzük meg melyek, azok a partok, amik kiemelkedőek és valamiért nagyon kedveltek a turisták köreiben.

Cacao Beach:

Ez a partszakasz kellően hosszú és megfelelően széles, ahhoz, hogy fogadni tudja a turistákat. Végig homokos tengerparti résszel találkozhatunk, mely a kristálytiszta víz mellett terül el. Szerencsére a víz eléggé lassan mélyül, ami a kis gyermekes családoknak és azoknak, akik bizonytalanabbak az úszásban nagyon kedvező lehet. Jól kialakított vízi sportolási lehetőségekkel találkozhatunk, ha vagányabbnak érezzük magunkat, akkor akár szörfözhetünk, vagy vízisízhetünk is, de ha ezek már túl extrémnek számítanak nekünk, akkor maradhatunk a jó öreg banán mellett. Az egész napos nyugodtság estére eltűnik a partról és helyébe a pezsgés és az éjszakai élet lép fel. Ez lehet, hogy azoknak egy kicsit szokatlan lesz, akik ennek annyira nem híve, ám még is sokakat magával ragad.

b2

Aranyhomok:

Sokan a Golden Sands néven ismerik a helyet, mely szintén egy nagy jól kialakított üdülőhellyé nőtte ki magát. Nem kell semmi komoly dologra gondolni, hogy miért is kapta meg a hely ezt a nevet, egyszerűen a homoknak a színéről, mely a napfényben aranylóan csillog. Várnától nem messze helyezkedik el, így akár az ott tartózkodásunk alatt akár el is látogathatunk oda. A helynek olyan szerencsés természeti kincse van, hogy a tenger mellett fürdési lehetőségként és hőforrás is szerepet játszik.

b3

Albena:

A legfontosabb, amit tudni kell erről a szakaszról, az-az, hogy megkapta a kék zászló minősítést, melyet csak azok a partok kapnak meg, amelyek a legtisztábbak és nagyon jól karbantartott partszakaszok. Itt található az Albena Resort, melynek úgy gondolom, ezt a minősítést részben neki köszönheti az ország, hiszen az egész szálloda oda figyel arra, hogy minden rendben menjen a partszakaszon. Azoknak, akik nem szeretik a forró kánikulát, neki nagyon szimpatikus lehet a hely, hiszen itt maximum olyan 25 Celsius fok körül lehet számítani. Ezt a 25 Celsius fokot még elviselhetőbbé teszik az apró szellők. Itt is lassan mélyülő partra számíthatunk és rengeteg programlehetőségre. Bulgária utazás, Bulgár utak

b4

Kiemelt bolgár szállodáink:

Bulgária fakultatív programlehetőségei

Bulgária hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi időkben, így nem csoda, hogy évről-évre többen és többen látogatják meg ezt a kellemes helyet. Ha már ott vagyunk, nem kell csak a parton sütetnünk magunkat, hanem felfedezhetjük a környező, helyeket és lehetőségeket. Be is mutatom, Önöknek miket rejt magába Bulgária.

bulgaria_17

Jeep Safari:

Ez a program egy teljes napot fog igénybe venni, mi alatt megismerjük Bulgári egyik pici faluját Krusevetszet. Itt mindenkinek lesz lehetősége egy kicsit sétálni, majd tovább indulunk Mladezsko felé. Kirándulni fogunk erdők és barlangok felfedezésével, valamint egy csodálatos tenger alatti tónak is szemtanúi lehetünk. Ebédelési lehetőségre Braslian falujában lesz mód. Délután különleges ételeket kóstolhatunk meg, vagy sétálhatunk egyénileg. A délután további részében egy vízeséshez megyünk el, ahol, akik szeretnének, fürödhetnek is.

Balchik – Várna:

Egész nap kirándulni fogunk és sok érdekes dolognak leszünk szemtanúi. Első körben elmegyünk Balchikba, aol egy lenyűgöző botanikus kertet tekintünk meg, majd a román királynénak, Máriának a nyári szálláshelyét is. Később megnézzük milyen egy igazi fazekasműhely is. A nap másik felében elutazunk Várnába és ott fogjuk megnézni a nevezetességeket, mint például a Szűz Mária templomot.

varna_templom_800

Várnai kirándulás és delfinárium:

Ez a kirándulás minden családos utas álma, hiszen ezen a csodálatos napon a gyermekeik igazán jól fogják érezni magukat. Reggel indulunk Várnába, ahol érkezés után kisebb városnézésre lesz lehetőség, majd utána mindenki maga dönti el, hogy utána szabad programon vesznek részt és mindenki azt csinál, amit szeretne, felfedezi a várost stb. vagy ellátogat a város lélegzetelállító delfináriumába, mely a tengerpart mellett fekszik. Delfinshowt láthatunk, ami a gyerekek kedvence lesz, majd a késő délutáni órákban visszaindulunk a szállásunkra. Ez a nap lehet kicsit fárasztónak hangzik, de annál izgalmasabb az egész.

bulgaria_varna

Rózsák völgye, Shipka szoros és Etar Skanzen:

A balkán hegység felé vesszük az irányt, ahol egy igazi különlegességet nézünk meg, a kazanlaki trák sírt, mely ma már az UNESCO világörökség részét képezi. Ez után a Rózsák völgyébe látogatunk el, ahol betekintést nyerhetünk, hogyan is állítják elő a híres rózsaolajat. Később a Shipka emlékműhez is eljutunk, majd a délutáni órákban Bulgária egyik népszerű skanzenéhez is ellátogatunk, ahol lehetőségünk lesz megismerkedni a nép szokásaival és hagyományaival.

98_big

Bolgár est:

Ez egy igazi hagyományos program, melyen mindenki szeret részt venni, hiszen zenés táncos mulatságról van szó. Megkóstolhatjuk a hagyományos bolgár ízeket, melyeket a kedvelt italaikkal akár le is öblíthetünk. Valamint betekintést nyerhetünk, hogyan is mulat a bolgár nép. Milyenek is a saját hagyományos ruháik és milyen táncokat szeretnek és járnak. Gyermekek is szeretik ezt a programot hiszen számukra is lesznek programok, melyek még élvezetesebbé teszik az estét. Bulgária utazás, Bulgáriai utak

Kiemelt bulgár szállodáink:

Bulgária gasztronómiája

Manapság nagyon elterjedtek a mediterrán ízek, és ilyenkor rögtön az olasz ízek és a pizza vagy éppen a görög ízek és a gyros jut mindenkinek az eszébe, ám van még egy olyan hely, ahol ízletes ételeket kóstolhatunk meg, és ez a hely nem más, mint Bulgária. Így be is mutatom, Önöknek mit is tartogatnak nekünk a bolgár ízek.

bulg1

Három alapanyag adja a bolgár konyha alapját, a joghurt, a sajt és a bárány. Persze ezek mellett még a hal és a különféle zöldségek használata is igen sokszor előfordul. Nem kell megijedni attól, hogy csak ugyan azt az egy féle ételt fogják nekünk ezekből az alapanyagokból előállítani. Többféle módon használják fel őket és így rengeteg különféle ízletes ételeket kaphatunk és kóstolhatunk.

bulg2

A legismertebb levesük, melyről szerintem már mindenki hallott a csorba. Ez egy tipikus bolgár leves, melynek, ha az összetevőit figyelembe vesszük, akkor csirkehúst tartalmaz, zöldségekkel, amibe a végén joghurtot és tojást tesznek bele. Náluk olyan a joghurt, mint nálunk a tejföl, ők ezzel érik el az ételek picikét, savanykás ízét.

bulg3

Mint, ahogy az elején már említettem, hogy a bolgár konyha is a mediterrán íz világai közé sorolható, ezért nem is véletlen, hogy rengeteg olyan ízt is felfedezhetünk, melyek jelen vannak a görög vagy éppen a török konyhában is. Persze ezek mellett még a szerb konyhának is felfedezhetünk néhány vonását is. Ilyen például a bolgároknak kebapcse, mely a szerbektől lett véve lényegében csak náluk csevapcsicsinek hívják. Ez nem más, mint sült kolbászok. Ugyan ez elmondható a bolgár és török konyha hasonlóságáról, hiszen a bolgároknál a roston sült húspogácsái a kjufte névre hallgatnak, míg a törököknél a kafta nevet kapták meg.

bulg4

Persze nem csak a húsételeik és azoknak az elkészítései híresek és kedveltek. Magyarországra az első paradicsom és paprikapalánta egy bolgárkertésznek köszönhetően jutott el. Nem is meglepő, hogy nagyon finom salátákat kóstolhatunk meg, melyek paradicsomból és uborkából készülnek. E mellett még szeretik a padlizsánt, mint alapanyagot a salátákhoz. A salátáknál sem meglepő a joghurt használata, hiszen ez adja az öntetüket különböző fűszerezésekkel.

Talán azon már egyáltalán nem lepődünk meg, hogy itt is igen nagy hatással volt a török megszállás az édességekre, és ez által a legnagyobb kedveltségnek itt is a baklava örvend, mely alapanyagait tekintve egy mézes, diós vagy mandulás nagyon édes sütemény. Persze, azért nem csak átvett édességük van, van azért sajátjuk is. Az egyik legkülönlegesebb hozzávaló a desszertekhez a rózsaszirup, mely a szó szoros értelmében a rózsaszirmaiból lett elkészítve. Miután végeztünk az étkezéssel, itt is kávéval fognak megkínálni minket, ám jellegzetesen török kávéval. Bulgária utazás, Bulgár utak

Kiemelt bulgár szállodáink:

Bulgáriai előfoglalási akció, utazás Bulgáriába

Bulgáriai igazi különlegességnek örvend annak köszönhetően, hogy Európa és Ázsia határán fekszik. Mind a vallása, mind a történelem és a kultúrája igen hosszú időkig nyúlik vissza, mondhatni Európa egyik legősibb államáról van szó. Különlegessé teszi a Kelet és Nyugat találkozása, mely turista szempontból talán még vonzóbbként tünteti fel. Ma már elég nagy népszerűségnek örvend Bulgária turisták körében köszönhető ez a sok látványosságnak, különlegességnek és érdekes kultúrájának egyaránt. Egyre több érték kerül be az UNESCO világörökség részei közé, de még is talán a Fekete-tenger az, ami a legtöbb turistát oda vonzza Bulgáriába.

bulg képek

Bulgária csodás hely, és ha már ezzel a pár sorral sikerült felkeltenem az érdeklődésüket, akkor ne habozzanak és foglalják le most, hiszen most rengeteg kedvezménnyel és lehetőséggel juthatunk hozzá álmaink nyaralásához. A most lefoglalt utak még bele esnek az előfoglalási kedvezményekbe így már nyertünk a dolgokon, hiszen olcsóbban vásárolhatjuk meg a nyaralásunkat, mint majd a tavaszi időszakban. Ami minden féle képen előnyt jelent egy ilyen előfoglalás alkalmával, hogy még nagyon sok a szabad hely, így a kiszemelt szállodában, a kiszemelt napon lehet miénk ez a csodálatos nyaralás. Nem beszélve arról. hogy még a repülőkön is bőven van, hely így nem kell aggódni azon, hogy vajon lesz-e hely a járatokon.

bulg aranyhomokos part

Bulgária, telis tele van látnivalókkal, melyek közül szeretnék is néhányat bemutatni egy kis kedvcsináló gyanánt. Csodálatos kirándulást tehetünk a ma már UNESCO világörökség részét képező neszebári óvárosban, mely teljes mértékben megőrizte az adott kor emlékeit. Attól függ, hogy hajóval térünk e vissza a Naposparta, hogy milyen az aznapi időjárás. Várnában egy lenyűgöző delfináriumi látogatást teszünk, ahol egy lélegzetelállító delfin showban is részt vehetünk. Majd később felfedezzük a város nevezetességeit és ínycsiklandozó ebédet tölthetünk egy számunkra szimpatikus étteremben.

bulgária-ördög híd erdővel

Igazi bolgár esten vehetünk részt, melyet a hagyományokhoz híven egy kis bolgár faluban tartanak meg, hogy teljesen vissza tudják adni a tradíciókat a turisták számára. Itt lehetőségünk van megkóstolni a tipikus bolgár ételeket és italokat, majd együtt táncolni a helyi emberekkel, akik népviseleti ruhájukkal kápráztatnak el minket. Ezek az esték nem csak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is ugyan olyan fantasztikus élményt nyújt, és nagyon jól tudják magukat érezni.

bulgária tengerpart

Igazi kalózhajós kiránduláson vehetünk részt, mely biztos mindenkinek felejthetetlen élményt fog nyújtani. A gyerekek biztos, hogy élvezni fogják, hiszen ők maguk is kalózokká változhatnak a hajókázás idejéig. Minden programmal a gyerekek kedvébe szeretnének járni a fedélzeten a kalózok, hiszen rajzversennyel, vagy vetélkedőkkel kedveskednek, mialatt a szülők akár kipróbálhatják magukat a bulgár konyha rejtelmeiben. Ínycsiklandozó ebédben lehet része minden turistának a hajón, de a gyerekeknek, ha úgy van, elkészítenek hamburgert is. A tengeren egy kis időre kiköt a hajó, hogy a bátrabbak csobbanhassanak, vagy éppen búvárkodjanak egyet. A felnőtteknek sörrel kedveskednek, míg a gyerekeknek finomabbnál finomabb üdítő italokkal. Ezeket az italok mind a felnőttek, mind a gyerekek korlátlanul fogyaszthatják. Bulgáriai utazás | Bolgár utak

Kiemelt bolgár hoteleink:

Bulgária utazás: a Fekete-tenger gyöngyszeme

Bulgária egy nagyon különleges kis ország Európában, hiszen keverednek benne mind a gasztronómiai stílusok és a történelmi sokszínűség is egyaránt. A Fekete-tenger partján fekszik és Szófia a fővárosa.

bulg szófia

Nagyon sok tájegységre bontható az ország, és főként dombos vidék borítja. Csodálatos hegységei vannak, melynek a legmagasabb pontja a 2376 méter Botev-csúcs. Valamint nagyon népszerű a Bolgár tengerpart, mely a Fekete-partján fekszik. Lenyűgöző partokat találhatunk, melyekből a legkedveltebb az Aranypart. A partoknál a víz lassan mélyül és csodásan homokos. Az ország vizeinek több mint a fele a Fekete-tengerbe ömlik, a maradék viszont az Égei-tengerbe. A Duna a legnagyobb folyója, mely a legtöbb vizet szállítja az országba. Nem csak folyókkal, hanem nagy tavakkal is találkozhatunk a térségben, mint például a Burgaszi-tó, az Iszkar víztározó vagy éppen a Sztudenkladencei-víztározó.

bulgária-ördög híd erdővel

Bulgária éghajlata hasonló a miénkhez, ám azért vannak eltérések. A nyár igen forró, a tél hideg és akár mínuszok is lehetnek. A tavasz és az ősz kellemes kirándulásokra alkalmas évszakok.

Bulgáriát két részre osztja a hegység az országot, mely a határtól egészen a Fekete-tengerig húzódik. A hegyeket leginkább lombhullató növények borítják. Az UNESCO világörökség részét képezi a Pirin Nemzeti Park és a Szrebarna bioszféra-rezervátum.

shutterstock_192727814

Bulgária azon szerencsés desztinációk közé mondhatja magát, akit nem csak azért választanak, mert csodálatos hely, hanem mert olcsó is. Minimális összeg az, amiből jól tudunk lakni és akár három fogást is el tudunk fogyasztani. A bolgár konyha sajátos alapanyagai szinte minden ételben megtalálható, ilyen a joghurt a sajt vagy éppen a bárány. Nagyon szeretik a halakat és a zöldségeket különböző módon elkészíteni. Vannak ételek melyeknél hasonlóság fedezhető fel a szerb, a görög és a török konyhái között. Az étekés befejezése a bolgároknál is feketekávéval zárul, jó erős törökkávéval. Tipikus bolgár étel a tarator, mely egy uborka leves joghurttal és kaporral ízesítve. Szinte mindig hidegen tálalják. Főételeik közül a legkedveltebb a kavarma, mely egy húsos zöldséges étel. Az ismert desszertet a baklava itt is nagyon népszerű és kedvelt.

shutterstock_193626698

Szófia látnivalókban igen gazdag és változatos. Különböző múzeumokat, könyvtárakat és történelmi emlékeket egyaránt felfedezethetünk. Albena város azt a hatást kelti, mintha egy zárt város lenne, hisz a városba csak sorompóin keresztül juthatunk el, ezzel is gátolva az autólopásokat. Igen sok erre fele az román turista, hisz tőlük ez igazából nincsen messze. Neszebár vagy Napospart szállodáit tekintve már nagyon magas színvonalon biztosítanak szállást, ám a folyamatosan szépülő és épülő part látványa néha kicsit visszataszító lehet a turisták számára. Sajnos még a betonút sincsen kialakítva mindenhol. Szozopol egy tipikus kis bolgár nyaraló rész tele a saját építészetükre jellemző házakkal és építményekkel. Családoknak is kellemes lehet, hiszen nyugodt kellemes légkör van itt, a turistákkal kedvesek és part sem túlzsúfolt. Várna mindenki számára ismerősen csenghet, hiszen egy történelmi városról beszélünk. Itt találhatunk Aquáriumot és Természeti múzeumot valamint haditengerészeti múzeumot is. Bulgáriai utazás

Kiemelt bolgár hoteleink: