Bodrum utazás, Törökország kedvelt üdülőhelye

Bodrum első körben nem a nagycsaládosoknak kedvez, inkább a fiatalok és a párok azok akik szívesen eltöltik itt az idejüket, hisz nekik minden amire csak szükségük van megtalálható a városban. Leginkább azoknak ajánlanám ezt a várost, akik a szállodai szolgáltatásokban örömüket lelik és nem az a céljuk, hogy állandóan úton legyenek, mert arra Bodrum nem éppen alkalmas: hol is van Bodrum. Bodrum nem más, mint Törökország egyik kedvelt városa, sőt a Török riviéra színvonalas helyszíne. Talán sokaknak sokkal ismerősebb lesz a város, ha az ókori nevét megemlítem, ami nem más, mint Halikarnasszosz. A város jellegét tekintve kikötő városról beszélünk.

törökország kekova

Az Égei-tenger partján fekszik, ahova repülővel 2,5 óra alatt már ott is vagyunk. Némely állítás szerint Bodrum talán sokkal szebb, mint Antalya. A város környékét hegyek borítják, ahol megtekinthetjük a híres Szent Péter várat és az ókori színházat is egyaránt. Kos szigete nagyon közel esik hozzá, így a turisták akár kellemes kirándulásokat tehetnek oda hidroplánnal vagy akár komppal is. Kirándulhatunk még innen Ephesusba vagy az UNESCO világörökség részét képező Pamukkaleba is.

Éghajlata igen kedvező a turisták számára, már áprilistól kezdődően beindul a szezon és egészen szeptemberig biztos, hogy tart. Augusztusban a 40 Celsius fok is akár előfordulhat. Ezért érdemes tipikus nyári ruhákat magunkkal vinni. Vékony felső és alsó részek egyaránt valamint a napszemüveg és naptej a nap káros sugarai védelmének érdekében.

töröko alanya vár + kikötő

Mit kell tudnunk a bodrumi szállásokról? Feltétlenül azt, hogy bár nem olyan színvonalasak, mint Európa többi részén, még is sokkal barátságosabb és bensőségesebb kiszolgálással találkozhatunk. Azt, hogy kinézetre nem emelkedik a magasságokba, ezt annak is köszönheti, hogy még a régi építési stílus jegyeiket megtartották a szállodák. A csillagminősítésből képzeletünkben egyet mindig le kell vonni és lesz a valós amilyen szolgáltatásoknak és besorolásnak megfelel. Orosz turistákkal ezen a vidéken igen ritkán találkozhatunk, mert a szállodavezetők szűrik a vendégkört, így előnyben részesítik a holland, angol és német turistákat. A hotelek foglaltsági státusza gyorsan betelik, mert van olyan turista jellemzően az angolok, aki már haza fele menet lefoglalják a következő évi nyaralásukat. Megtalálhatóak a városban 3-, 4- illetve 5 csillagos szállodák is.

törökország szélmalom

A bodrumi strandon a tipikusan várt fehér homokkal találkozhatunk, hanem a sötét homok és a kavicsok a jellemzőek rájuk. A vízmélysége is igen eltérő lehet, ezért is gondoljuk azt, hogy nem feltétlenül a családok nyaraló helye. A víz csodálatosan kék és átlátszó. Nagyon jó a közbiztonság és a strandok tisztán tartása. Sok helyen előfordulhat az, hogy ingyenesen tudjuk igénybe venni a napágyakat és napernyőket egyaránt.

törökország stég a vízbe

Az éttermekben és a büfékben a tipikus török ízeket találjuk és fogyaszthatjuk is azokat. Rengeteg olyan árust, éttermet találunk ahol csak és kizárólag friss halat szolgálnak fel és kedvünkre készítik el. Rengeted a szórakozási lehetőség, mely nagyon kedvez a fiataloknak. A helybeli emberek szeretik a turistákat, szinte mindenkinek tudna adni egy kedves mosolyt.

Kiemelt bodrumi hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük