Bali különböző szállodái

Bali is azok a nyaralóhelyek közé tartozik, melyeket mindenki elérhetetlennek és luxusnak gondol, ám ez is valamilyen szinten tévhit, hiszen ide is lehet menni akár családostól is és nem csak azoknak kedvez, akik esetleg az esküvőjüket, vagy a nászútjukat szeretnék itt eltölteni. Szeretnék is bemutatni Önöknek három szállodát, melyek mindegyik más típusú vendégeknek felel meg. Az egyik a pároknak fog kedvezni, míg a másik inkább a családoknak, és persze a harmadik az, amit mindenki vár, ha Balira gondol az exkluzív szállodák.

Szálloda pároknak:

A W Retreat & Spa Bali egy nagyon modern és fiatalos szálloda, mely mondhatni a legmodernebb technológiával rendelkezik Bali egy olyan tengerparti részén mely igen újnak mondható. A repülőtértől mindösszesen 20 percnyi transzfer időre van, ami miatt is nagyon kedvező szokott lenni a szálloda. Az üdülőrész közvetlenül a tengerpart a homokos tengerpart mellett fekszik, ahonnan bármikor csobbanhatunk az óceánban. A szobák ízlésesen és nagyon modernen vannak felszerelve, mindegyik helységben található légkondicionáló berendezés, mini bár, internet és tv is. Az alapár csak a reggelit tartalmazza, a többi étkezésre is van lehetőség a szállodában, ám ezt csak felár fizetése mellett tudjuk igénybe venni. Unatkozni a pároknak nem nagyon van itt lehetőségük, hiszen akár szellemi kikapcsolódásra, a szálloda saját könyvtárában, vagy fizikai kikapcsolódásra is van mód, például ha úszkálnak, szaunáznak vagy feljárják az üzleteket.

Szálloda családoknak:

A Grand Nikko Bali egy igazán családbarát szálloda, mely délebbre található igazi színpompás környezetben. Összesen 30 percnyi útra található meg a repülőtértől, mely egy kellemes út, se nem hosszú, se nem rövid. Családoknak nagyon kedvező és szimpatikus lehet az, hogy közvetlenül a tengerpart mellett helyezkedik el, így bármikor le lehet menni, csobbanni a vízben, vagy éppen homokvárat építeni a gyerekekkel együtt. Minden szoba fürdőszobával rendelkezik, valamint hajszárító és légkondicionáló berendezés is található bennük. Az alapár itt is csak a reggelit tartalmazza magában, ám felár ellenében itt is lehetőség van az ebéd és a vacsora eltöltésére. Rengeteg szórakozási lehetőség várja a családokat, köztük négy medence, strandröplabda és többféle vízi sport is. A gyermekeket játszóház és gyermek programok várják a gyermek medence mellett is.

Exkluzív szálloda:

A Mulia Resort, már azt a színvonalat hozza, amit ha meghalljuk, Balit rögtön magunk előtt látunk és gondolunk róla. 2013-ban nyitotta meg a kapuit ez az 5 csillagos szálloda, mely nagyon modern és csak úgy sugározza magából a luxus érzését. A szobákból csodálatos látvánnyal tárul elénk az Indiai-óceán. A szálloda felosztása három részre tagolódik, így a fő részében a lakosztályokkal és a szobákkal találkozhatunk, a másik két résznek egyikében magasabb színvonalú szobák, míg a másikban a villák találhatóak meg. Kikapcsolódásra az 5 medence nagyon jó szolgálatot tesz, ám mind e mellett még könyvtár, bárok és fitnesz részleg is várja a vendégeket. Bali nyaralás, Bali utazás

Kiemelt Bali szállodáink:

Indonézia gyöngyszeme, Bali nyaralás

Bali egy kis sziget, amely Indonéziához tartozik. A kis szigetnek a fővárosa Denpasar, mely délen található. Híres a sziget az ott élő emberek művészi képességeiről, gondolunk itt a táncra, a festészetre és a szobrászatra egyaránt. Persze ezek mellett igen sok művészeti ágakban kimagasló teljesítményt tudnak nyújtani.

bali ubud település

A szigetet körbeveszik a korallzátonyok. A déli részen fehér homok alakult ki, meg északon fekete homokkal találkozhatunk. A déli részen alluviális sivataggal találkozhatunk, ahol, ha nagy a csapadék, akkor a folyók rendszerint kiöntenek a medrükből. Trópusi éghajlat figyelhető meg a szigeten, mely magas páratartalommal jár együtt. Két évszak van a szigeten egy csapadékos monszunos időszak októbertől egészen áprilisig és egy jóval szárazabb időszak májustól szeptemberig. A legmagasabb hőmérséklet olyan 35 Celsius fok körül alakulhat, ami nekünk, európai embereknek még igen elviselhető lehet.

Bali rizsföld

Az ott élő emberek majdnem teljesen egésze a hindu vallást tartja, de egy elég nagy kisebbség muszlim. Hivatalos nyelvük az indonéz és a balinéz, és előfordulhat, hogy a szigeten élő emberek akár több nyelven is tudnak beszélni. Mivel igen nagy turizmussal rendelkezik, így az ebben a szférában dolgozok az angol nyelvet is beszélik.

Nusa Dua beach

Gasztronómiáját alapjáraton az Indiai konyha befolyásolta és ennek a hatásait figyelhetjük meg leginkább. De ettől függetlenül felfedezhető még benne a kínai, spanyol, közel-keleti és még a portugál hatások is egyaránt. A tofu náluk igen közkedvelt étel, rizzsel vagy szójababbal elkészítve. A rizs igen kedvelt köretük. A tofut igen sok módon el tudják készíteni és nagyon szeretik, mert igen egészséges étel mivel rengeteg B vitamint tartalmaz. A nasi goreng vagy más néven sült rizs kihagyhatatlan, ha Balin járunk, feltétlenül meg kell kóstolnunk. Mivel szigetről beszélünk itt is közkedveltek a halak és a tengeri gyümölcsök több féle módon való elkészítései is. Legnevesebb levesük a soto, ami nem más, mint egy csípős ízesítésű csirkeleves. Ha már Bali, akkor biztos, hogy kávé. Nagyon erős kávékat főznek és a kávéba csokoládét tesznek előszeretettel. A pálmapuncs vagy bali nyelven a tauk igen sokszor fogyasztott alkoholos italuk. Az Arak az a röviditaluk, ami a legerősebb rizsből és melaszból készül. A mangosztán és a rambutan mondhatni csak itt előforduló trópusi gyümölcsök. Banánt és kókuszt szinte minden étel előállításánál használnak.

Bali templom_1

Látnivalókban is egy nagyon gazdag kis szigetecskéről beszélhetünk. Ha ott járunk, feltétlenül látogassunk el az Alas Kedaton majomerdőt. Azoknak ajánlanám, akik szeretik a majmokat és nagyon közelről meg szeretnének velük ismerkedni. Mivel a majmok náluk szent állat így hatalmas tiszteletre tesznek szert. A majomerdő után a Besakih anyatemplomot fedezzük fel, mely jól tükrözi a bali nép vallásos jellegét. A Bratan-tó és az úszótemplom már a nevéből leszűrhető, hogy egy különleges dologról beszélünk. A tó istennőjének építették ezt a komplexumot. A Jatiluwih rizsteraszok betekintést mutat a rizstermesztés nehéz és fárasztó munkájába. Láthatjuk, ahogy a bali nép milyen odaadással dolgozik a földeken. A királyi palota az az a hely, aminek a meglátogatása nélkül nem szabad haza menni Baliról. itt élt és él a mindenkori király. Indonéziai utak

templom lépcsősor nafény

Kiemelt bali hoteleink: