Bahama-szigetek nyaralás, utazási információk

A “Bahamák” 690 szigetből és legalább 2000 korallszirtből áll közel Floridához, az Atlanti-óceánban. A 690 szigetből csupán csak 29 az, ami emberek is laknak. A sziget neve egy indián kifejezésből származik és így lett banántalan sziget. Kolumbusz Kristófnak köszönhető ez a szigetcsoport is melyet 1492-ben a nagy földrajzi felfedezések ideje alatt fedezett fel. Sík felszínű szigetekről beszélünk, melynek a legmagasabb pontja is csak 63 méter magas. Ez által ez a szigetcsoport is ki van téve a globális felmelegedés veszélyeinek. A szigeteken sok úgy nevezett “bank”-t találhatunk, ami nem más, mint sekély tengerek. Ezek a délkeleti részeken találhatóak meg és összesen három ilyen van.

bahamas  tengerpart

Szubtrópusi monszun éghajlattal találkozhatnak az ide utazó turisták, ami abban nyilvánul meg, hogy az átlagos középhőmérséklet 28 Celsius fok. A tenger hősége valamelyest csökkenti a hőmérsékletet. Előfordulhatnak hurrikánok leginkább nyár végén és ősszel. Fagy még nem igazán mutatta meg arcát a szigeteken eddig a legkisebb hőmérséklet, amit mértek az a +3 Celsius fok volt. Legismertebb állataik a leguán félék a citromcápa. Nagyon sok különleges madár és hal is van.

shutterstock_79257541

A 7. század idején Kuba felől jöttek a taino névre hallgató nép, bár nem ők voltak az őslakok, mert már előtte is lakták a szigetet. Volt idő, amikor a sziget kalózoknak adott otthont, a híres Feketeszakáll is többször megfordult a szigeten. Valamint a 17. században angol gyarmat alá került, viszont a 18. században már Amerika felől érkeztek a népek és innentől kezdve a szigetek összetételét tekintve már sokkal több a fekete ember. A sok-sok bevándorlónak és a töménytelen mennyiségű embernek, akik az évek folyamán megfordultak a szigeteken, ezeknek a következménye az, hogy az oktatás, az egészségügy helyzete romokban hever, hisz nem tudott ez a két dolog igazából kifejlődni.

Egzotikus, tengerparton kókusz koktél

Az ország nyelvi összetételét tekintve az angol valamint a kreol a hivatalos és beszélt nyelv. Vallásukat tekintve a népesség több mint a fele protestáns, de azért előfordul, még a római katolikus valamint vannak, akik zsidó, buddhista stb. felekezetekhez tartoznak. Gazdaságának igen nagy részét a turizmus teszi ki, valamint a munkaerő piacának is nagy százaléka a turizmus és a vendéglátó szektorban dolgozik. Évente legalább 3 millió turista látogat a Bahama-szigetekre. Az oltás akkor kötelező, ha a turista olyan országból érkezik, ahol valamilyen fertőzés van, valamint a Hepatitis A ellen nem árt beoltatni magát az embernek.

ananász koktél tengerparton

Közlekedését tekintve a közúthálózata nem a legfejlettebb és nem rendelkezik vasúthálózattal. Viszont három kikötője és 30 repülőtérre van. Gasztronómiáját tekintve abból adódóan, hogy sziget országról beszélünk, így egyértelmű, hogy a különböző halételek és a tenger gyümölcsei, ami igen közkedvelt. A bahamai homár az, ami a leginkább kedvelt é számtalan formában elkészíthető. Leghíresebb italuk a kalik, ami nem más, mint egy helyi sör, de különleges alkoholmentes italuk is van, ami nem más, mint a kókuszvíz, ami koktélok alapanyagját is adja. Bahamai utak

Kiemelt bahamai hoteleink: