Antigua nyaralás, a Karib térség gyöngyszeme

Antigua egy igen aprócska szigetország az Atlanti-óceán és a Karib-tenger határánál. Kolumbusz Kristóf fedezte fel még a nagy földrajzi felfedezések idején. Rengeteg korallzátonyt találhatunk itt, a legmagasabb pont tengerszint felett 402 méter magasan helyezkedik el. Sajnos nagyon kevés édesvízzel rendelkeznek. Éghajlata trópusi, aminek következménye, hogy a hőmérséklet mindig magas és állandó. Hurrikánok rendszeresen elő szoktak fordulni, és néha még aszályra is számíthatunk.

Az ország népessége többnyire afrikai, de megtalálható itt még portugál és más kisebbségek apróbb csoportja. A lakosság két harmada keresztény vallást tartja, de kis mértékben találkozhatunk a rasztafariánussal és a Jehova tanúival is. Vasút hálózattal nem rendelkezik az ország és a közutak hossza is elég rövid és csak kis részül van aszfaltozva. Buszjáratuk van, de csak egy vonalon. Egy nemzetközi repülőtere és egy kikötője van.

Antigua gasztronómiája nagyon különleges és eltérő az európaitól. Hatással volt rá a spanyol, a holland, a brit és a francia megszállás is egyaránt. Mivel sziget ország így jól ki tudja használni a tenger által nyújtott kincseket, és itt is nagyon kedveltek ez által a tengeri halak és a tenger gyümölcsei, melyeket rengeteg módon el tudnak készíteni, sütve, főzve vagy akár párolva is meg tudjuk őket kóstolni. Ha ott járunk, vannak bizony ételek és italok melyek feltétlenül meg kell kóstolni. Az első ilyen étel a Pepperpot, mely igazából egy pörkölt zöldségekkel és húsokkal készítve és kukorica gombóccal tálalják. A Roti nem más, mint egy curryvel ízesített palacsinta csirkehússal vagy marhahússal töltve. A Tamarid golyó már egy különleges helyi desszert. Italaikat nézve az első számú a Ting, mely házilag készített szénsavas ital grapefruitból. Persze nekik is vannak alkoholos italaik is, mint a Wadadli, mely egy sör vagy a Popular mely több féle gyümölcsből készül, mint például ananász, kókusz vagy éppen mangó és rummal ízesítik.

A sziget rengeteg látnivalóval büszkélkedhet és mind más és más miatt lehet érdekes a számunkra. Az esőerdő közepén létrehoztak egy kalandparkot, mely manapság Európában nagy kedveltségnek örvend. Erdei úton juthatunk el parkig, majd a fák között csúszkálva, mászva és akár lógva is élvezhetjük ez esőerdő csodálatos látványát. Betty’s Hope egy szabadtéri múzeum, ahol cukormalmokat és egyéb a cukornád ültetéséhez kapcsolatos dolgokat tudunk megcsodálni. Az Indiana Town Nemzeti Park az északi partnál található sziklás és zord vidék, mely a turisták által nagyon kedvelt látnivaló. Túraútvonalon akár az egész nemzeti parkot végig tudjuk sétálni és felfedezni a barlangokat vagy a gejzíreket is egyaránt. A fővárosban ne felejtsük el megnézni a múzeumokat, a főteret vagy éppen a belvárost is. A St. John katedrális egy barokk stílusban épült templom, melyet rengetegszer átépítettek már az évek során. A Nelson Hajógyár Nemzeti Park egy öbölben fekszik, mely igen csodálatos látványt nyújt, hiszen mondhatni ez az egyik legszebb öböl a Karib tenger szigetei között. Rengeteg múzeumot és üzletet találunk itt és egy felejthetetlen jacht kikötőt is. Antigua utazás

Kiemelt antigua hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük