Álmok szigete, Seychelles

Talán már mindenki gondolkozott azon az élete során, hogy vajon, hogy is nézhet ki a földi paradicsom. Mi lehet az a hely, melyről mindenki azt gondolná, hogy itt élete végéig el tudna élni, nyugalomban és felhőtlen boldogságban. Egy pillanatra csukjuk be a szemünket és képzeljük el ezt a helyet! Igen, már én is látom és biztosan ugyan azt, amit Önök is. Egy kis szigeten vagyunk, ahol a kristálytiszta kék tenger mossa a fehér homokos partokat, melynek apró szemcséi finoman simogatják a lábunkat, miközben a rengeteg pálmafa közül keressük meg számunkra a legtökéletesebbet. Apró kis bungalókat láthatunk, hol jobbra, hol balra, de vannak olyanok is melyen egészen a vízbe elnyúlva várják a békét és a biztonságot kereső lakóit. Igen ez a hely létezik és nem is kell hozzá annyira-messzire utazni, csak az Indiai-óceánra, és ott is a Seychelle-szigetekre.

A sziget ma már a luxus nyaralások körében elterjedt, melynek egyik fő oka, hogy az ott élő emberek és oda települő szállodák is felismerték a sziget szépségét és rejtett kincseit a turisták felé. Ám ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehet megfizetni és e miatt talán sose juthatunk el. Dehogy nem! Csak tisztában kell lenni azzal, hogy melyik az-az időpont, amikor ár-érték arányban a legjobban megéri ide utazni. 115 kisebb és nagyobb sziget várja a vendégeket különböző szépségekkel és lehetőségekkel egyaránt.

A búvárok által is nagyon kedvelt szigetcsoport, rengeteg korallzátonyával csalogatja oda azokat is, akik még nem hódolnának annyira ennek a sportnak, de szeretnék kipróbálni. Ez a hely egyszerűen tökéletes rá, hiszen a kezdő tereptől egészen a mély merülésig mindenre van mód és lehetőség. Persze egyedül sose induljunk neki, mindig a megfelelő felszereléssel, és ami még ennél is fontosabb szakképzett oktatók segítségével sajátítsuk el a búvárkodás alapjait egészen a legapróbb részletekig.

A szigetcsoportot három nagy szigetre tudnánk osztani: Mahé, Praslin és La Digue szigetekre. Ebből Mahé kapja az egyik legnagyobb szerepet, hiszen itt található a főváros is, mely szintén ezt a nevet kapta és a turisták egy jó nagy része is megfordul itt, mikor ide jönnek utazni. Alapvetően mind a három nagy sziget jól kiépített és leginkább megfelelnek az ide látogató vendégek elképzeléseinek. Hosszan elterülő finom homokos tengerpart, pálmafákkal szegélyezve, valamint olyan kék tenger, melyet talán még sose láttunk. Azt azért érdemes tudni, hogy ha a fő szigetekre tervezzük a szállásunkat és végig ott szándékozunk tartózkodni, akkor jóval magasabb áron tesszük ezt meg, mintha egy kisebb szigetet vennénk célba.

Seychelles nyaralás, Seychelles utazás

Kiemelt Seychelle sszállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük