Kenya utazási információk

Kenya Kelet-Afrikában található, az Egyenlítő vonalában. Fővárosa Nairobi. Két nagy folyóval rendelkezik az ország, az egyik a Tana, míg a másik a Galana és két nagy tóval is találkozhatunk a Kenyai látogatásunk során a Viktória-tóval és a Turkana-tóval egyaránt. Az Indiai-óceán csapdossa a partját és ez a legalacsonyabb pontja az országnak. Ismert hegye a Kilimandzsáró mely Kenya és Tanzánia határain fekszik. Legmagasabb pontja 5895 méter magas.

kenya elefáncsorda kilimanjaro előtt

Kenyában trópusi éghajlat van, aminek köszönhetően folyamatos meleggel tudunk találkozni. Jelentősebb csapadék kétszer fordul elő egy évben, egyszer áprilistól egészen júliusig, míg a másik időszak októbertől egészen novemberig. A legtöbb csapadékra a partvidéken számíthatunk, míg az északi részek az országban szárazabbak.

Kenya beach

Kenya állatvilága nagyon izgalmas, hiszen az ismertebb afrikai állatok itt is (még) szép számban megtalálhatóak. Kenya nemzeti parkjai védik az állatokat és az egész ország területének összesen 6 százalékát teszik ki.

Kenya nemzeti parkjai:

  • Aberdare Nemzeti Park
  • Kora Nemzeti Park
  • Meru Nemzeti Park
  • Kelet Tsawo Nemzeti Park stb.

Kenya két különleges természeti helyszíne is felkerült az UNESCO világörökség helyszínei közé az egyik a Mount Kenya Nemzeti Park, a másik a Turkana-tó.

kenya oroszlánok

Kenya gasztronómiája sok módon eltér a többi országétól. Az ételeket főként babból készítik, valamint nagyon sok levesük van és kedvelik a ragus ételeket is. Az ételek és azok adagjainak a célja, hogy jól lakjanak velük az emberek, minél alacsonyabb árakon. Nemzeti ételük a nyama, mely nem más, mint kecske roston sütve. Ha vegetáriánus vagy akkor Kenya nem kedvez számodra annyira, hisz leginkább csak hús és állati alapanyagú ételeket készítenek. A sör kedvelőinek viszont Kenya igazi paradicsom lehet és bőven megtalálhatják számukra a megfelelő italt. A szállodákban nemzetközi konyhával is találkozhatunk, valamint a helyi éttermekben akár európai húsokat is elkészítenek különleges kenyai ízesítésekkel fűszerezve. Lehetőségünk van megkóstolni a vadon állatait, is mint például a zebrát, antilopot vagy a krokodilt is.

kenya afrikai naplemente

Kenya fővárosa nem tekint vissza hosszú múltra, csak 1899-ben kezdték el komolyabb szinten benépesíteni és a vasútvonalat kiépíteni. Addig inkább mocsaras terület volt. Belvárosa mondhatni egy kényelmes sétával körbejárható. Minden megtalálható ott, mint egy rendes nagy belvárosban is. Kedvünkre vásárolhatunk, plázákba mehetünk és szórakozási lehetőségeket is találhatunk. Közbiztonságát tekintve nem olyan rossz, kevés a bűnözés. A fővárosban megtalálhatjuk a Kenyatta mauzóleumot, valamint a parlamentet is. Persze nem csak a fővárosban találhatunk látnivalókat, hanem az ország többi részében is. Kisumu is igen népes város Kenyában, ahol található a Viktória-tó. Kócsagokat találhatunk a tó környékén, melyek csodálatos látványt nyújtanak. Remek lehetőség van Kisumuba szafari kirándulásokat tenni. A városban csodálatos szappankő-szobrokat tudunk venni, valamint egy csodálatos piacot is találunk a városban. Mombasa már jóval régebbi történelmi múltra tekint vissza, mint a főváros. Itt nagyon érezhető az arabok hatása az építészeti emlékeken. Mombasa a turizmus központja és rengeteg charter járatot fogad mind Európából, mind más helyekről egyaránt. Kikötő állomásai is igen nagy hajóforgalmat bonyolítanak le. Kenyai utazás

Kiemelt kenyai hoteleink:

Zanzibár utazási információk

Zanzibár egy nagyon picike szigetcsoport, mely Tanzániához tartozik. Összesen két darab szigetből áll: Unguja és Pemba. Legnagyobb város Zanzibár city. A nevének történetét két szempontból közelíthetjük meg, az egyik a perzsa nyelvig nyúlik vissza és a feketék partját jelenti, a másik az arab világra vezethető és szép ez a föld a jelentése.

Éghajlata trópusi, ami nem jelent mást, mint hogy állandóan nagyon meleg van, magas napi hőmérsékletekkel. Csapadék ritkábban esik és rövid ideig, viszont ilyenkor nagyon sok csapadék lehull. A legtöbb csapadékra ősszel számíthatunk, viszont április is igen csapadékos hónap, olyankor is nagyon sok előfordulhat. Náluk a nyár novembertől tart májusig és ilyenkor nagyon forró az időjárás. A tél júniustól egészen októberig és még ilyenkor is nagyon kellemes az időjárás az oda látogató turisták számára, hisz jó meleg van és nagyon sok a nap napsütéses órák száma.

Zanzibár szigeteinek egy jó nagy részén fűszernövényeket ültetnek valamint rizst is. Tipikus fűszernövények melyeket kiváló minőségben tudnak megtermeszteni a fekete bors, a szegfűszeg, a kardamom, a fahéj vagy éppen a vanília is. A Jozani-erdő abban a különleges helyzetben van, hogy mondhatni a régi és eredeti képét tekinthetjük meg oda utazásunk alkalmával. Ebben az erdőben találhatunk egy olyan növényfajt, mely máshol a világon nincs ez a zanzibári eper. A karcsúmajmok Zanzibár legismertebb állatkái, melyek közül a leggyakrabban előforduló a zanzibári vörös kolobusz. Rengeteg kaméleonnal találkozhatunk a szigeteken. A sziget déli részénél a vizekben két delfinfajt is megtalálhatunk.

A szigeteken a szállodákban nem kimondottan a helyi ételekkel találkozhatunk, hanem inkább nemzetközi konyhával, viszont a helyi büfékben, éttermekben és esetleg utcai árusoknál a helyi ételeket kóstolhatjuk meg, melyekben arab- és indiai íz világot fedezhetünk fel. Fűszereket nagyon gazdagon és választékosan használják, persze ennek az oka egyértelmű, hisz a fűszerek szigetéről beszélünk, ahol minden különleges és nap használatra is alkalmas fűszert is megtalálunk. Nagyon gyakran használt és kedvelt alapanyag a tengeri halak és a tenger gyümölcsei, melyek különféle módon és ízesítéssel el tudnak készíteni. Zanzibárnak két különleges itala van az egyik egy italfőzet a Safari Lager, a másik egy likőr a konyagi.

Két főbb szigete van ahol nagyon sok látnivaló található. Csodálatos illat kavalkáddal találkozhatunk már megérkezésünk pillanatában, mely nem más, mint a fűszerek illatának egyvelege. Olyan különleges partszakaszokkal is találkozhatunk, melyek még érintetlenek az emberek kezeitől, így itt akár még delfinekkel is találkozhatunk a csodálatos természet alkotta homokos part mellett. Stone Town-ba belépve olyan érzésünk támad, mint, ha újra átélnénk a történelmet. Megnézhetjük a Csodák házát, vagy akár az Arab erődöt is. Egy lenyűgöző piacba is bele botolhatunk a városnak a látogatása során, ahol csodálatos kézzel készített termékeket és friss és szárított fűszereket tudunk vásárolni. A híres börtön sziget ma már nem a rabszolgák elzárásának ad otthont, hanem igen sok óriás teknősnek. Kellemes hangulatú éttermet találhatunk a szigeten, mely kényelmes pihentetéssel jár egybekötve. Zanzibár utazás

Kiemelt zanzibári hoteleink: